Hallitus

Sofia Haapanen, Kirkkonummi
Puheenjohtaja
0400 231 263

Opetan tulevia eläintenkouluttajia ammattioppilaitoksessa, toimin näyttötutkintoarvioijana ja koulutan koirakkoja sujuvan arjen taitoihin. Harrastan koirieni kanssa arkitaitoja, polkujuoksua ja vaeltamista, lisäksi vähän rally-tokoa, hajutyöskentelyä ja noutajalajeja. Olen erityisen kiinnostunut rentouteen, vuorovaikutukseen ja valinnan mahdollisuuteen liittyvistä asioista. Parasta asiakastyössä on mielestäni se, kun ihminen ja koira oppivat ymmärtämään toisiaan paremmin!

Susanna Gustafsson, Lohja
Varapuheenjohtaja

Koulutan pääsääntöisesti koiria koirakoulussani Lohjan Koirakeskuksessa. Lisäksi koulutan muita eläimiä ja teen eläintenkouluttajien näyttötutkintoarviointeja, tapahtumavierailuja, sosiaalipedagogista koiratyötä, tilauskursseja ja luentoja ympäri Suomen. Kotona minulla on Zara-koira, jonka kanssa harrastelen pienimuotoisesti eri lajeja, sekä aasi, hevonen ja kaksi kissaa. Olen erityisen kiinnostunut siitä, miten onnistuisin lisäämään eläinten ja ihmisten hyvinvointia jokapäiväisessä arjessa.

Evi Koskinen, Sipoo
Sihteeri

Koulutan koiria ja heidän ihmisiään yrityksessäni Nerokoirassa yksityistunneilla ja ryhmäkursseilla. Kotona minulla on kolme sekarotuista koiraa, joiden kanssa olen harrastanut muun muassa rally-tokoa ja noseworkia. Eniten minua kuitenkin kiinnostaa hyvin toimiva ja leppoisa arkielämä koiran kanssa.

Tua Onnela, Lempäälä
Tiedottaja
0452591980

Koulutan pääasiassa hevosia, mutta asiakkainani on myös koiran- ja kissanomistajia. Eniten minua työllistävät erilaiset hevosten käyttäytymisen ongelmat. Lisäksi pidän kursseja, luentoja ja tunteja esimerkiksi hevostaidoista ja palkkioiden käytöstä ratsastuksessa. Oman hevoseni kanssa teen kaikenlaista mahdollisimman monipuolisesti – vakavahenkisestä ratsastustreenistä hauskaan hömpöttelyyn.

Marianne Kundert, Jyväskylä
Tapahtumavastaava

Olen eläintenhoitaja, kouluttaja ja koirahieroja. Työskentelen erityisesti koirien ja kissojen kanssa, mutta myös hevoset ovat lähellä sydäntäni. Koulutan ja hieron paljon ongelmakoiria, joilla on vaikeuksia luottaa ihmisiin. Kotona minulla on seniori-ikäiset sekarotuiset eläkeläiskaverukset, joiden kanssa jaan arjen ja vapaa-aikani rennosti metsässä samoillen, nautiskellen ja vaeltaen.

Minna Tallberg, Sipoo
Hallituksen jäsen

Teen tällä hetkellä töitä lähinnä vain hevosten kanssa. Aikataulusyistä teen harvemmin yksityiskäyntejä ja keskityn luentoihin ja kursseihin sekä hevosaiheisten kirjojen kirjoittamiseen. Minua kiinnostaa erityisesti hevosten hyvinvoinnin parantaminen harraste- ja kilpailukäytössä. Kotona meillä on paitsi hevosia myös muutama lapinlehmä ja lammas, kanoja sekä tietenkin koiria ja kissoja.

Halla Korpelin, Oulu
Hallituksen varajäsen

Työskentelen eläintenkouluttajana Oulun seudulla, ja koirakouluni pyörii omassa treenihallissani. Pidän kursseja ja yksityisvastaanottoa, käyn tekemässä kotikäyntejä ja järjestän toisinaan tapahtumia sekä luentoja. Olen erityisen kiinnostunut psykologiasta, koirien elekielestä ja tunnetilan koulutuksesta niin koirille kuin ihmisillekin.

Janica Raudasoja, Seinäjoki
Hallituksen varajäsen

Työskentelen päätyökseni Mustilla & Mirrillä eläinten kouluttamisen spesialistina. Työkseni muun muassa koulutan henkilökuntaamme, eläinlääkäreitä ja trimmaajia, koulutan eläimiä mainoksiin ja pidän koulutusvastaanottoa, pentutreffejä ja kursseja. Omat koirani ovat aika iäkkäitä, ja niiden kanssa harrastelu on nykyään kotona (tai töissä) puuhailua, tavoitteenamme maksimaalinen hauskapito ja terveyden ylläpitäminen.

Tuovi Palosaari
Hallituksen ulkopuolinen jäsensihteeri

Toimin aiemmin joitakin vuosia sivutoimisena kouluttajayrittäjänä. Perheessäni on kaksi kultaistanoutajaa, joiden kanssa teemme kaikenlaista hauskaa lähinnä kotikonnuilla. Minusta on kiva seurata, kun koirat tekevät koiramaisia asioita ja kommunikoivat keskenään. Eritoten kiintoisaa on seurata, miten taitavasti koirat käyttävät neniänsä. Järjestän maalaiskoirilleni kotioloissa päivittäin nenätöitä ja noutajamaisia aktiviteetteja.

Elisa Ekholm
Hallituksen varajäsen

Heta Rautiainen
Hallituksen ulkopuolinen rahastonhoitaja