Hallitus

Susanna Gustafsson, Lohja

Puheenjohtaja

Hei! Nimeni on Susanna ja toimin puheenjohtajana yhdistyksessämme kautena 24-25. Työssäni koulutan pääsääntöisesti koiria ja hevosia Uudellamaalla. Lähellä sydäntäni ovat ongelmakäytösten hoito sekä yhteisen kielen löytäminen ohjaajan ja eläimen välille. Suurin osa työaikaani kuluu koirakoulussani Lohjan Koirakeskuksessa. Lisäksi laadin koirien ruokintasuunnitelmia, opetan lapsille tunnetaitoja eläinavusteisesti, toimin yhteistyökouluttajana Suomen kuulo-ja tukikoirat ry:ssä sekä suoritan eläintenkouluttajien näyttötutkintoarviointeja. Kotona minulta löytyy Taneli- Dalmatialainen, Zara-rescuekoira, Walssi- hevonen, Kerttu-Hevonen sekä Einari- kisu. Olen erityisen kiinnostunut siitä, miten onnistuisin lisäämään eläinten ja ihmisten hyvinvointia jokapäiväisessä arjessa sekä tarjoamaan mieluisaa yhteistä harrastamista koirakoiden sekä ratsukoiden (maastakäsin tai selästä) arkeen. Pidän suuresti yhdistystyöstä, josta monivuotinen urani SUELKO:n hallituksessa varmasti puhuukin puolestaan. Toivon panoksellani mahdollistavani yhdistyksemme upean kasvun jatkumisen sekä nykyaikaisen tutkittuun tietoon pohjautuvan eläintenkouluttamisen sanoman eteenpäinviennin! Valmistuin vuonna 2008 koirien koulutusohjaajaksi jonka jälkeen jatkoin erikoistumista ongelmakoiriin. Lukuisten seminaarien sekä luentojen lisäksi suoritin syksyllä 2013 Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. 2020 Valmistuin koirien ravitsemuksen EAT tutkinnonosasta ja jatkoin ravitsemuksen opiskelua vielä raakaruokintaohjaajaksi kohti koirien ja kissojen ravintoterapeutti koulutusta. Vuonna 2022 valmistuin eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon opinnoista erikoistuen ongelmakäytöksiin. Näytössä minulla oli eläimenä koirat. 2023 suoritin eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon osan työ ja kilpailukoirien valmennuksesta. Näyttöni annoin koirien valmennuksesta eläinavusteisuuteen. Harrastuksiini kuuluu koirien kanssa eläinetsintä, rally-toko sekä näyttelyt, myönnettäköön että pidän vaihtelusta ja kaikenlaisten lajien kokeilemisesta! Hevosten kanssa pääsääntöisesti toimin maastakäsin, ajoittain toki ratsastuksesta myös nauttien :) Minuun voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ideoiden ja kysymysten kanssa, mielelläni vastailen ja olen yhteydessä jäsenistöön sekä yhdistyksestä kiinnostuneisiin henkilöihin ja tahoihin!

Marianne Kundert, Saariselkä

Varapuheenjohtaja

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, eläintenhoitaja sekä koirahieroja. Tällä hetkellä tukikohtani löytyy Lapista, Inarin kunnasta Saariselältä. Työskentelen talvikausina safarioppaana, ja muulla ajalla tarjoan toiminimelläni koirien hyvinvointipalveluja Lapin seudulla. Valmistuin 2024 keväällä matkailupalvelutuottajaksi, ja matkailualalla erikoisosaamiseeni kuuluvat eläinmatkailu/matkailueläimet (erikoisuutena rekikoirat), eläimet asiakaspalvelutyössä sekä eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi matkailuyrityksissä. Rekikoirat, vetolajit ja valjakkourheilu ovat vieneet sydämeni. Arktiset rodut ovat kiehtoneet minua aina. Olen omistanut kanin, hevosia sekä koiria, mutta omia lemmikkejä tällä hetkellä ei ole. Työskentelen koiranhoitotehtävissä kotona sekä rekikoirakenneleissä. Hieron työkseni kotikoiria mutta myös paljon metsästyskoiria, työkoiria,virkakoiria sekä rekikoiria. Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana niin valjakkourheilun parissa, että eläinsuojelun vapaaehtoistyössä. Lisäksi olen ollut mukana perustamassa sekä toiminut erilaisissa koiraharrastusyhdistyksissä. Suomen Eläintenkouluttajien yhdistyksessä olen ollut jäsen vuodesta 2015, ja toiminut hallituksessa useampana vuonna. Eri toimintakausina olen ollut monipuolisesti mm. markkinointimateriaalien-, mainos- ja sisällöntuottajan tehtävissä. Olen ollut tapahtumissa koordinaattorina sekä erilaisissa projekteissa vetovastuussa. Tänä hallituskaudella toimin varapuheenjohtajan roolissa. Lisäksi teen tiedottajan tehtäviä sekä toimin yhdistyksen sosiaalisen median sisällön tuottajana. Haluan antaa täyden tukeni ja panostukseni yhdistyksessä ja olla mukana edistämässä eläinten hyvinvointia, eläintenkouluttajan ammattia sekä eläinkoulutusalaa.

Anni Saarela, Laihia

Sihteeri

Työskentelen päätoimisesti omassa yrityksessäni (Koirapalvelu Balanssi) koirien kouluttamisen ja hyvinvoinnin parissa. Erityisosaamisalaani ovat arjen perustaidot, käytöshaasteet sekä koirien ruokinta ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Olen käynyt lisäkoulutuksia mm. koirien yksinolo-ongelmien ja aggressiivisen käytöksen hoitoon liittyen sekä suorittanut eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon, suuntautuen ongelmakäytösten hoitoon ja käytösneuvontaan. Meiltä löytyy omia koiria tällä hetkellä jo seniori-ikäiset sk collie Pontus sekä basenji Duplo. Harrastuksina meillä on omaehtoisuuteen perustuva hoito- ja käsittelytoimien harjoittelu, jumppatreenit sekä rauhalliset metsälenkit. Yhdistyksessä haluan omalta osaltani olla edistämässä meidän koulutettujen eläinkoulutusalan ammattilaisten tunnettuutta ja yhteisöllisyyttä sekä olla jakamassa tietoa eläinten hyvinvointiin ja kouluttamiseen liittyen.

Essi Ohra-Aho, Helsinki

Hallituksen jäsen

Leipäni ansaitsen tällä hetkellä laboratoriohoitaja (AMK) -tittelillä Meilahden sairaala-alueella. Olen valmistunut eläintenkouluttajaksi (AT) 3/2024. Sydäntä lähellä on etenkin arat koirat, rescuet ja arjen hyvinvoinnin lisääminen sekä erilaisten hoitotoimenpiteiden sujuvoittaminen kaikille osapuolille. Tykkään pitää erilaisia luentoja ja pidän esiintymisestä. Minulla ei ole toistaiseksi omaa yritystä ja koulutushommat teen tarpeen mukaan kevytyrittäjänä.

Miia Kantinkoski

Hallituksen jäsen

Hei kaikille. Minun nimeni on Miia Kantinkoski ja asustelen Kirkkonummella kahden metsästyslinjaisen kultaisennoutajan kanssa. Olen kouluttanut eläimiä ja ihmisiä toimimaan eläinten kanssa nyt jo aika pitkään, viime vuosituhannelta asti. SUELKOn toiminnassa olen ollut mukana alusta asti ja sen puheenjohtajanakin on tullut muutama kausi toimittua. Pienoisen tauon jälkeen palasin kuvioihin viime vuonna ja nyt siis toinen kausi tällä erää edessä. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin ensimmäisten joukossa vuonna 2010, olin myös alkuun panemassa koko tutkintoa ja mukana kirjoittamassa ensimmäisiä eläintenkouluttajatutkinnon perusteita. Tällä hetkellä olen koulun penkillä suorittamassa erikoisammattitutkintoa. Työkseni olen päässyt kouluttamaan eläimiä hyvin monenlaisiin tehtäviin henkilökohtaisista hyötykoirista eläinnäyttelijöihin. Pääosin olen työskennellyt koirien kanssa, syvintä ydinosaamistani on hajutyöskentely sekä virikkeistäminen, joka on mulle erityisen rakas laji. Tällä hetkellä mun työkuviot on kuitenkin teoreettisemmalla tasolla, työskentelen Aradorissa eläinten käyttäytymisen ja koulutuksen asiantuntijana. Eläintenkoulutuksessa mua kiehtoo eläimen ja ihmisen yhteistyö sekä eläinten käyttäytymisen monimuotoisuus. Sitä samaa haluan edistää myös yhdistystoiminnassa. En usko yhteen totuuteen, samaan hyvään lopputuloksen voi päästä montaa eri reittiä. Eläintenkoulutuksen kulttuuri on edennyt viimeisen 20 vuoden aikana valtavan paljon. Vielä on kuitenkin tehtävää ja siinä työssä haluan olla mukana.

Anja Lahti

Jäsensihteeri

Työskentelen TahtoTassut nimisessä yrityksessäni Mäntsälässä keskittyen koirien ja heidän ihmisten kouluttamiseen. Olen suorittanut eläintenkouluttaja AT:n sekä EAT:n keskittyen ongelmakoulutukseen. Lisäksi olen käynyt erilaisia täydennyskoulutuksia vuosien varrella. Erityisesti olen keskittynyt arjen sujuvuuteen, eläimen hyvinvointiin sekä ongelmakoirakoulutukseen. Mukaan mahtuu myös muutamia harrastuslajeja. Omaan laumaani kuuluu tällä hetkellä kaksi rottweileria, Poju ja Pimu. Pimun kanssa kilpailemme rally-tokossa, jota myös valmennan. Molemmat harrastavat myös monipuolisesti muita lajeja, esim noseworkkia, hakua ja jäljestämistä. Yhdistystoimintaan lähdin mukaan koska koen yhdistyksemme olevan tärkeä jäseniä auttava kanava. Uutena jäsensihteerinä "sisäänajoni" kestää hetken, mutta kovalla innolla aloitan jäsensihteerin pestiä hoitelemaan. Terkuin Anja

Janica Raudasoja, Seinäjoki

Hallituksen varajäsen

Työskentelen päätyökseni Mustilla & Mirrillä eläinten käyttäytymisen ja kouluttamisen spesialistina. Työssäni mm. koulutan henkilökuntaamme, kuten eläinlääkäreitä, myyjiä ja trimmaajia, koulutan eläimiä mainoksiin ja pidän koulutusvastaanottoa asiakkaille, kehitän tuotteita, kirjoitan artikkeleita ym. Päätyöni lisäksi teen aika monipuolisesti erilaisia töitä eläinalalla, esim. luennoin ympäri Suomen ja arvioin eläintenkouluttajien AT- ja EAT-näyttöjä. Itselläni on tällä hetkellä neljä koiraa, siperianhusky jonka kanssa harrastamme vetolajeja, sekarotuinen (rottweiler-kultainennoutaja) kodinvaihtaja ja kaksi veteraania, mittelspitz ja pitkäkarvainen collie. Olen suorittanut neljä eläinalan tutkintoa (mm. eläintenkouluttaja AT & EAT) ja erilaisia lisäopintoja, kuten käyttäytymisanalyysiperusteisen eläinkouluttajakoulutuksen Tampereen yliopistolla. Olen erityisen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, toimivasta arjesta, vetokoirista, naudoista, eläintarhaeläimistä, eläinten ruokinnasta ja ongelmallisen käyttäytymisen hoitamisesta. Haluan olla mukana yhdistystoiminnassa, koska yhdistyksemme tekee tärkeää työtä eläinten hyvinvoinnin edistämisen eteen ja tämä aihe on itsellänikin lähellä sydäntä.

Jenni Yli-Tainio, Oulu

Hallituksen varajäsen

Tervehdys kaikille täältä Pohjois-Suomesta Oulusta! Mie olen Jenni Yli-Tainio ja toimin Animal active nimisen yrityksen takana, yhdessä viiden kissani kanssa. Jaamme kissojeni kanssa yhdessä niin työ, kuin vapaa-ajan hetkiä, sillä koulutan- sekä ohjaan työkseni mitä ihanimpia työkavereita, eläinnäyttelijöitä, joita myös kissani ovat. Vapaa-ajalla rakastamme rikkoa yhdessä erilaisia kissoihin liittyviä myyttejä harrastamalla, sekä touhuamalla erilaisia kissojen hyvinvointia tukevia asioita, kuten esimerkiksi agilityä, noseworkkia, luonnossa kulkemista ja kissasuppailua. Olen työskennellyt monipuolisen uran erilaisissa eläinten hyvinvointia koskevissa ammateissa maatalouslomittamisesta, klinikkaeläinhoitamiseen ja eläintenkouluttamiseen. Toimin tällä hetkellä kouluttajana myös Oulunseudun terrieriyhdistyksellä, jossa tarjotaan monipuolinen harjoittelun mahdollisuus kaiken rotuisille koirakoille. Olen koulutukseltani kissojen käyttäytymiseen erikoistunut eläintenkouluttaja AT & EAT ongelmakäytös ja olenkin erityisen kiinnostunut erilaisista eläinten käytöshaasteista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Sydämen asiana minulla on saada olla rakentamassa kissojen hyvinvointia ja arvostusta, jonka vuoksi olen innoissani kolmannetta vuotta mukana Suomen eläintenkouluttajien hallituksessa, jossa me pystymme yhdessä upeiden kollegojen kanssa luomaan eläimille ja heidän ihmisilleen sujuvampaa arkea.

Minna Rantanen 

Hallituksen ulkopuolinen toimihenkilö, rahastonhoitaja

Esittely tulossa.