Hallitus

Maria Pesonen, Jämsä
Puheenjohtaja

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Esittely tulossa

Susanna Gustafsson, Lohja
Varapuheenjohtaja

Työssäni koulutan pääsääntöisesti koiria ja hevosia uudellamaalla. Lähellä sydäntäni ovat ongelmakäytösten hoito sekä yhteisen kielen löytäminen ohjaajan ja eläimen välille. Suurin osa työaikaani kuluu koirakoulussani Lohjan Koirakeskuksessa. Lisäksi laadin koirien ruokintasuunnitelmia, opetan lapsille tunnetaitoja eläinavusteisesti sekä suoritan eläintenkouluttajien näyttötutkintoarviointeja. Kotona minulta löytyy Taneli- Dalmatialainen,  Zara-rescuekoira, Pinja- aasimummo, Martta- hevonen, Kerttu-Hevonen sekä Einari- kisu. Olen erityisen kiinnostunut siitä, miten onnistuisin lisäämään eläinten ja ihmisten hyvinvointia jokapäiväisessä arjessa.

Pidän suuresti yhdistystyöstä, josta monivuotinen urani SUELKO:n hallituksessa varmasti puhuukin puolestaan. Toivon panoksellani mahdollistavani yhdistyksemme upean kasvun jatkumisen sekä nykyaikaisen tutkittuun tietoon pohjautuvan eläintenkouluttamisen sanoman eteenpäinviennin!

Anni Saarela⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, Laihia
Sihteeri

Työskentelen päätoimisesti omassa yrityksessäni (Koirapalvelu Balanssi) koirien kouluttamisen ja hyvinvoinnin parissa. Erityisosaamisalaani ovat arjen perustaidot, käytöshaasteet sekä koirien ruokinta ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Olen käynyt lisäkoulutuksia mm. koirien yksinolo-ongelmien ja aggressiivisen käytöksen hoitoon liittyen sekä suoritan tällä hetkellä eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa, suuntautuen ongelmakäytösten hoitoon ja käytösneuvontaan.

Meiltä löytyy omia koiria tällä hetkellä sk collie Pontus sekä basenjit Lego ja Duplo. Harrastuksina meillä on omaehtoisuuteen perustuva hoito- ja käsittelytoimien harjoittelu, jumppatreenit sekä rauhalliset metsälenkit.

Yhdistyksessä haluan omalta osaltani olla edistämässä meidän koulutettujen eläinkoulutusalan ammattilaisten tunnettuutta ja yhteisöllisyyttä sekä olla jakamassa tietoa eläinten hyvinvointiin ja kouluttamiseen liittyen.

Milja Virranniemi
Jäsensihteeri

Olen eläintenkouluttaja Oulusta. Minulle on tärkeää arjen sujuminen ja koiran hyvinvointi ja nämä ajatukset edellä etenemme koulutuksissa.

Työskentelen yrittäjänä yrityksessäni Ihana Koiruudella ja koulutusten lisäksi teen koirahierontaa ja järjestän verkkoluentoja. Yrittäjyyden ohella opiskelen varhaiskasvatuksen opettajaksi ja koen, että nämä ammatit täydentävät toisiaan todella hyvin.

Kotoa meiltä löytyy kolme koiraa, japaninpystykorva ja kaksi novascotiannoutajaa. Koirien kanssa treenaan arkitaitojen lisäksi erityisesti rally-tokoa, mutta mahtuu sekaan paljon muitakin lajeja.

Toimin jäsensihteerinä ja odotan innolla, mitä kaikkea vuosi tuo tullessaan. Kiva päästä vaikuttamaan eläinten ja myös kouluttajien hyvinvointiin tätä kautta.

Janica Raudasoja, Seinäjoki
Tiedottaja

Työskentelen päätyökseni Mustilla & Mirrillä eläinten käyttäytymisen ja kouluttamisen spesialistina. Työssäni mm. koulutan henkilökuntaamme, kuten eläinlääkäreitä, myyjiä ja trimmaajia, koulutan eläimiä mainoksiin ja pidän koulutusvastaanottoa asiakkaille, kehitän tuotteita, kirjoitan artikkeleita ym. Päätyöni lisäksi teen aika monipuolisesti erilaisia töitä eläinalalla, esim. luennoin ympäri Suomen ja arvioin eläintenkouluttajien AT- ja EAT-näyttöjä. Itselläni on tällä hetkellä neljä koiraa, siperianhusky jonka kanssa harrastamme vetolajeja, sekarotuinen (rottweiler-kultainennoutaja) kodinvaihtaja ja kaksi veteraania, mittelspitz ja pitkäkarvainen collie. Olen suorittanut neljä eläinalan tutkintoa (mm. eläintenkouluttaja AT & EAT) ja erilaisia lisäopintoja, kuten käyttäytymisanalyysiperusteisen eläinkouluttajakoulutuksen Tampereen yliopistolla. Olen erityisen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, toimivasta arjesta, vetokoirista, naudoista, eläintarhaeläimistä, eläinten ruokinnasta ja ongelmallisen käyttäytymisen hoitamisesta.

Haluan olla mukana yhdistystoiminnassa, koska yhdistyksemme tekee tärkeää työtä eläinten hyvinvoinnin edistämisen eteen ja tämä aihe on itsellänikin lähellä sydäntä. 

Jenni Yli-Tainio, Oulu                           Hallituksen jäsen

Tervehdys kaikille täältä Pohjois-Suomesta Oulusta!

Mie olen Jenni Yli-Tainio ja toimin Animal active nimisen yrityksen takana, yhdessä viiden kissani kanssa.

Jaamme kissojeni kanssa yhdessä niin työ, kuin vapaa-ajan hetkiä, sillä koulutan- sekä ohjaan työkseni mitä ihanimpia työkavereita, eläinnäyttelijöitä, joita myös kissani ovat.

Vapaa-ajalla rakastamme rikkoa yhdessä erilaisia kissoihin liittyviä myyttejä harrastamalla, sekä touhuamalla erilaisia kissojen hyvinvointia tukevia asioita, kuten esimerkiksi agilityä, noseworkkia, luonnossa kulkemista ja kissasuppailua.

Olen työskennellyt monipuolisen uran erilaisissa eläinten hyvinvointia koskevissa ammateissa maatalouslomittamisesta, klinikkaeläinhoitamiseen ja eläintenkouluttamiseen.

Toimin tällä hetkellä kouluttajana myös Oulunseudun terrieriyhdistyksellä, jossa tarjotaan monipuolinen harjoittelun mahdollisuus kaiken rotuisille koirakoille.

Olen koulutukseltani kissojen käyttäytymiseen erikoistunut eläintenkouluttaja AT & EAT ongelmakäytös ja olenkin erityisen kiinnostunut erilaisista eläinten käytöshaasteista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Sydämen asiana minulla on saada olla rakentamassa kissojen hyvinvointia ja arvostusta, jonka vuoksi olen innoissani kolmannetta vuotta mukana Suomen eläintenkouluttajien hallituksessa, jossa me pystymme yhdessä upeiden kollegojen kanssa luomaan eläimille ja heidän ihmisilleen sujuvampaa arkea.

Heta Rautiainen, Uppsala
Hallituksen ulkopuolinen rahastonhoitaja

Olen Heta Rautiainen ja olen toiminut hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana vuodesta 2019, sekä välissä myös hallituksen varsinaisena jäsenenä sekä viestintätiimissä. Toimeeni kuuluu yhdistyksen taloudellisten asioiden hoitaminen yhteistyössä. Toimessani teen eniten yhteistyötä puheenjohtajan ja jäsensihteerin kanssa. Lisäksi jäsenet ja yhteistyökumppanit voivat ottaa minuun yhteyttä mm. maksuihin liittyvien asioiden tiimoilta. Olen innostunut kaikenlaisten eläinten hyvinvoinnista ja käyttäytymisestä, mutta tällä hetkellä työskentelen pääasiassa hevosten ja koirien käyttäytymisneuvonnan sekä luennointi- ja oppilaitosyhteistyön parissa. Koulutustaustaltani olen eläintenkouluttaja (AT, Kpedu), etologi, sekä luonnontieteiden kandidaatti.

Marianne Kundert

Hallituksen varajäsen

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, eläintenhoitaja sekä koirahieroja. Tällä hetkellä tukikohtani löytyy Lapista, Inarin kunnasta Saariselältä. Opiskelen tällä hetkellä matkailualaa ja erikoisosaamiseeni kuuluvat eläinmatkailu, eläimet asiakaspalvelutyössä sekä eläinten hyvinvointi matkailuyrityksissä. Rekikoirat, vetolajit ja valjakkourheilu ovat vieneet sydämeni. Arktiset rodut ovat kiehtoneet minua aina. Resurssien puutteen vuoksi omaa tilaa ei ole, eikä (vielä) omia vetokoiria, mutta työskentelen vaihtelevasti  rekikoirakennelin työympäristössä joissa saan pahimman koirakuumeen tyynnytettyä. Tällä hetkellä minulla ei ole omia lemmikkejä.

Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana niin valjakkourheilu että eläinsuojelun vapaaehtoistyön lomassa, sekä myös erilaisissa koiraharrastusyhdistyksissä. Suomen Eläintenkouluttajien yhdistyksessä olen toiminut hallituksessa useampana vuonna, ja näinä vuosina olen toiminut monipuolisesti eri tehtävissä. Pääasiassa olen luonut mm. markkinointimateriaalia, tehnyt markkinointia  sekä ollut päävastuussa erilaisista yhdistyksen tapahtumista. Tänä hallituskaudella avustan tapahtumien kanssa, toimin varajäsenenä sekä toimin yhdistyksen sosiaalisen median sisällön tuottajana.

Tällä hetkellä tarjoan toiminimellä pienimuotoisesti matkailutyön ohella koirahierontaa, eläintenkoulutusta sekä koiranhoitoa Lapin seudulla. 

Haluan antaa tukeni ja panostukseni yhdistyksessä ja auttaa eläinten asemaa. Haluan olla mukana kehittämässä eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia eläinkoulutusalan kautta. On ilo olla mukana tukemassa eläintenkoulutustyötä Suomessa sekä tarjota informaatiota alasta kiinnostuneille.

Anni Suovuori
Hallituksen varajäsen

Esittely tulossa.

Miia Kantinkoski
Hallituksen varajäsen

Esittely tulossa.