Yhdistyksen hallitus

Toimikausi 2019

Tanja Karpela, puheenjohtaja
Puh. 0466000444

puheenjohtaja@elaintenkouluttajat.com

Olen Tanja Karpela ja toimin Suomen Eläintenkouluttajat ry hallituksen puheenjohtajana. Ammattitutkinnon suoritin vuonna 2013 ja olen toiminut kouluttajana sekä koira-alan yrityksessämme että aikuisopistossakin. Lisäksi olen viimeiset 7 vuotta kouluttanut/kuntouttanut uuden elämän alkuun eläinsuojelutoimenpitein pelastettuja koiria. Olen innokas luonnossa kulkija ja luonnon tarkkailija. Ehkäpä juuri siksi toimenkuvaani on kuulunut vahvasti myös inventointikoirien kouluttaminen avuksi erilaisten uhanalaisten eläin- ja kasvilajien kartoitukseen.

Suomen Eläintenkouluttajat ry jäsenistöllä on tietoa ja taitoa monipuolisesti lujalla ammattitaidolla. Mielestäni on tärkeää, että pyrimme vaikuttamaan niin alaamme koskeviin kysymyksiin kuin yleisemminkin eläinten kouluttamiseen, käsittelyyn, pito-olosuhteisiin ja käyttöön liittyviin asioihin. Ja vaikka yhdistyksessämme on osaamista runsaasti, on verkostoituminen ja yhteistyö olennaista myös muiden eläinalan yhdistysten ja toimijoiden kanssa, jotta vaikuttaminen ja keskustelu tärkeiksi kokemistamme asioista on aktiivista paitsi yhdistyksemme sisällä myös muiden toimijoiden kanssa.

Toisiamme tukien ja kuunnellen sekä yhdessä keskustellen meissä on voimaa vaikuttaa ja kehittää alaamme. Pidetään tiiviisti yhteyttä toisiimme ja odotan innolla työskentelyä kanssanne!

Krista Hakkala, varapuheenjohtaja ja sihteeri

sihteeri@elaintenkouluttajat.com

Olen Krista Hakkala, nurmijärveläinen koiraharrastaja ja toimin hallituksessa varapuheenjohtajana ja sihteerinä. Samoissa hommissa on tässä yhdistyksessä tultu oltua nyt jo pari vuotta.

Eläinihminen olen ollut aina. Ensimmäisen lemmikkini, kissan, sain ollessani 9-vuotias ja määrä on vain lisääntynyt ja monipuolistunut vuosien vieriessä. Kokemusta on melkoisesta lajikirjosta hevosen ja hamsterin väliltä, niin lemmikkinä kuin työkaverinakin. Tällä hetkellä kotiani karvastaa kolme novascotiannoutajaa, joita myös hyvin pienimuotoisesti kasvatan.

Näyttötutkinnon olen suorittanut Amiedussa vuonna 2014, lajeina kissa ja koira. Tutkintoa lähdin aikanaan suorittamaan ihan omaksi ilokseni ja yhdistystoiminnan tueksi. Olen ollut mukana Novascotiannoutajat ry:n toiminnassa jo vuosia erilaisissa tehtävissä. Suomen eläintenkouluttajat ry:n kautta olen saanut kunnian tutustua aivan mahtaviin ihmisiin, eläinrakkaisiin, taitaviin ja valtavan laajan lajikokemuksen omaaviin. Yhdistystoiminta on ihana ja antoisa harrastus!

Heta Rautiainen, viestinnästä vastaava henkilö, rahastonhoitaja hallituksen ulkopuolelta

Olen Heta Rautiainen ja toimin ensimmäistä kauttani yhdistyksen hallituksen ulkopuolisena aktiivina rahastonhoitajan roolissa. Odotan mielenkiinnolla yhteistyötä monipuolisessa ja osaavassa yhteisössä sekä tutustumista muuhun jäsenistöön!

Olen työskennellyt eläinten kanssa yli 10 vuotta ja tällä hetkellä yritykseni (Eläinkoulutus Heta Rautiainen) kautta keskityn hevosten ja koirien kouluttamiseen pääasiassa Pohjois-Savon ja Kainuun alueella. Yksi merkittävä työalueeni on myös terapiahevosten hyvinvointiin liittyvä kansainvälinen kehitystyö Horses in Education and Therapy International -järjestön kanssa

Eläintenkouluttajan AT (Kpedu) on loppusuoralla ja viimeistelen myös biolääketieteen opintojani Itä-Suomen yliopistossa. Pyrin säännöllisesti hyödyntämään mahdollisuudet kouluttautua sekä Suomessa että ulkomailla tieteen ja käytännön parissa. Luotan siihen, että oppimalla uutta ja tutustumalla laajasti eri tapoihin ja kulttuureihin voidaan luoda positiivista kehitystä paremmassa yhteisymmärryksessä eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Marianne Kundert, tapahtumavastaava

Tuire Kaimio, varajäsen

Olen Tuire Kaimio. Olin mukana perustamassa yhdistystämme ja piipahdin välillä puheenjohtajanakin. Nykyisin olen hallituksen rivijäsen. Ammattitutkinnon suoritin vuonna 2010, sittemmin olen toiminut tutkintojen vastaanottajana eli arvioijana. Eläinten koulutusta opetan eri puolilla Suomea.

Leipätyökseni olen kouluttanut pari vuosikymmentä erilaisia eläimiä näyttelijöiksi mm. elokuviin, mainoksiin ja teatteriin. Toimin myös erilaisissa eläinten koulutuksen ja käyttäytymisen asiantuntijatehtävissä, mm. tuotantoeläimiin liittyen.

Tässä yhdistyksessä toimiminen jos mikä tuntuu mielekkäältä. Jäsenistön osaaminen on niin monipuolista ja laajaa, että sieltä löytyy asiantuntemusta vaikka mihin. Pystymme yhdessä ajamaan ammattiimme liittyviä asioita ja edistämään hyviä eläinten koulutus- ja pitokäytäntöjä. Ylipäätäänkin on hienoa, että ammattimme on nykyisin yhteiskunnan tunnustama.

14079565_10154137972242935_8701050459719099870_n

Susanna Gustafsson,  varajäsen

Hei! Nimeni on Susanna Gustafsson. Olen toiminut yhdistyksessä aktiivina sekä hallituksen jäsenenä useamman vuoden.

Toimin eläinalan yrittäjänä, kouluttajana sekä Lohjan koirakeskuksen osakkaana. Kotona minulla on sekarotuinen rescue-koira, aaseja sekä kissa. Ammattitutkinnon suoritin 2013 ja halu edistää alamme näkyvyyttä sekä arvostusta saa minut motivoitua toiminaan yhdistyksessä mukana edelleen.

20840632_10155732163345513_7559295726282099397_n

Pirjo Yökangas, jäsensihteeri, jäsen

Olen Pirjo Yökangas Järvenpäästä. Minulla on siellä trimmaamo Al Animal, jossa hoidan koirien turkit kuntoon. Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon sekä eläinten trimmaamisen että kouluttamisen osaamisaloilta. Koulutan ihmisiä käsittelemään koiriaan ja koiria olemaan käsiteltävinä – jo pikkupennusta lähtien trimmauseskarin ja ilon kautta hoitotoimenpiteisiin. Olen myös musiikkiterapeutti ja hyödynnän ääntä työssäni koirien kanssa.

Omat koirani ovat iso meksikonkarvatonkoira, shar pei ja cane corso. Koiranäyttelyt ovat työtä ja harrastusta.

Tytti Lintenhofer, varajäsen

Olen Tytti Lintenhofer ja kennelalan opettaja Keski-Pohjanmaan Ammattiopistossa Kannuksessa. Toimin myös näyttöjen arvioijana ja olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Ennen sitä olen työskennellyt päätoimisena koira-alan yrittäjänä toistakymmentä vuotta.

Lähellä sydäntäni on työ nuorten ja koirien parissa, eläinavusteisuus ja oman koiran kanssa harrastaminen. Kotoa löytyy tällä hetkellä kultainennoutaja Neva, jonka kanssa harrastetaan mm. tokoa, rally-tokoa ja rodunomaisia lajeja.