Yhdistyksen hallitus

Hallitus 2019 esittely tulossa järjestäytymiskokouksen jälkeen. Hallitukseen valittiin Tytti Lintenhofer, Pirjo Yökangas, Krista Hakkala, Susanna Gustafsson, Tanja Karpela, Liisa Tikka, Tuire Kaimio, Merja Wahlroos ja Marianne Kundert.

Toimikausi 2018

13933550_10201742181432434_1111729496_n-2

Tytti Lintenhofer, puheenjohtaja

puheenjohtaja@elaintenkouluttajat.com

044 0806054

Olen Tytti Lintenhofer ja minulla on ilo ja kunnia toimia yhdistyksen puheenjohtajana. Minulle tärkeitä arvoja ovat ystävällisyys, rehellisyys ja avoimuus. Puheenjohtajana toivon avointa keskusteluyhteyttä ja jäsenten aktiivista osallistumista yhdistyksen toimintaan.

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Toimin kennelalan opettajana Kannuksessa. Ennen sitä olen toiminut päätoimisena koira-alan yrittäjänä toistakymmentä vuotta. Toimin myös tutkintojen vastaanottajana. Itävallassa asuessani, josta olen myös kotoisin, työskentelin mm. eläinkodin koordinaattorina ja ongelmakoirien parissa.

Odotan innolla tulevia tehtäviä, sillä toimin mielelläni ihmisten kanssa. Hyvä ilmapiiri syntyy yhdessä tehden!

Aurinkoisin terkuin

Tytti

13942684_1278180348873917_1665821537_n-2

Krista Hakkala, varapuheenjohtaja ja sihteeri

sihteeri@elaintenkouluttajat.com

Olen Krista Hakkala ja toimin hallituksessa jäsenenä, varapuheenjohtajana ja sihteerinä.
Suomen eläintenkouluttajat ry:ssä olen aivan märkäkorva, mutta yhdistystoiminta on muuten tuttua; toimin Novascotiannoutajat ry:n puheenjohtajana nyt toista vuotta.

Näyttötutkinto on suoritettu vuonna 2014, lajeina kissa ja koira. Tutkintoon valmistavan koulutuksen kävin Amiedussa Helsingissä. Eläinkokemusta on hamsterin ja hevosen väliltä melko kirjavasti sekä lemmikkinä että työkaverina. Hevosten kanssa tuli pyörittyä enemmänkin toimiessani ratsupoliisina. Nykyisin päivätyö on siistiä sisätyötä Helsingin poliisilaitoksessa. Toimin tutkijana ulkomaalaisasioita hoitavassa ryhmässä. Kotona tällä hetkellä kaksi novascotiannoutajaa.

Vapaa-aika menee kolmea harrastavaa lasta kuskatessa ja koirien kanssa puuhaillessa. Yhdistystoiminta ottaa myös oman aikansa, yleensä yöajan. =)

14580567_10207288278868312_1895253232_n

Jari Ikonen, rahastonhoitaja

rahastonhoitaja@elaintenkouluttajat.com

Tervehdys!

Olen Jari Ikonen ja toimin hallituksessa jäsenenä sekä rahastonhoitajana.
Hallituksessa istun nyt kolmatta kautta ja siitä kiitos luottamuksesta koko jäsenistölle.

Ammattitutkinnon valmistavan koulutuksen kävin Kannuksessa marraskuu 2009 – tammikuu 2011 välisenä aikana ja näytöt suoritin hyväksytysti toukokuussa 2013 Joensuussa, eläinlajeina koira ja kissa.

Päätyöni on valtion palveluksessa, puolustusvoimissa sotakoiraosastolla. Taloudestani löytyy sekalainen sakki koiria harrastamiseen ja työkäyttöön, kaksi snautseria ja yksi saksanpaimenkoira.

Vapaa-aika kuluu moottorilla varustetun kaksipyöräisen parissa, sillekin siis jää aikaa!!

Toivotan jäsenille paljon mielenkiintoisia hetkiä eläinten parissa.
” Vaikeudet on tehty voitettaviksi ”

14079565_10154137972242935_8701050459719099870_n

Susanna Gustafsson

Hei! Nimeni on Susanna Gustafsson. Olen toiminut yhdistyksessä aktiivina sekä hallituksen jäsenenä useamman vuoden.

Toimin eläinalan yrittäjänä, kouluttajana sekä Lohjan koirakeskuksen osakkaana. Kotona minulla on sekarotuinen rescue-koira, aaseja sekä kissa. Ammattitutkinnon suoritin 2013 ja halu edistää alamme näkyvyyttä sekä arvostusta saa minut motivoitua toiminaan yhdistyksessä mukana edelleen.

29261556_10215353813536142_8438037374155358208_n

Pirjo Pelkonen

tiedottaja@elaintenkouluttajat.com

Nimeni on Pirjo Pelkonen. Olen hallituksen jäsen ja toimin lisäksi yhdistyksessä tiedottajana, webmasterina sekä jäsensihteerinä. Suelko:n hallituksessa ja tehtävissä olen nyt toista kauttani.

Olen aina ollut kiinnostunut eläimistä. Vuosikymmenten harrastamisen, erilaisten kokemusten ja opiskelujen myötä eläimistä tuli myös ammatti ja työ. Olen suorittanut kaksi eläintenhoitajan ammattitutkintoa, eläintenkouluttaja sekä eläinhoitolanpitäjä. Kouluttajaksi valmistumisen jälkeen perustin sivutoimisen yritykseni. Päätyökseni hoidan ihmisiä erikoissairaanhoidossa.

Tutkintotilaisuudessa eläinlajini olivat koira ja kissa,  mutta olen kiinnostunut myös muiden lajien hyvinvoinnista ja koulutuksesta. Eläinsuojelutyö on myös lähellä sydäntäni.  Omina eläiminä tällä hetkellä  ovat lapinporokoira sekä risteytysponi.

Anna Kilpeläinen

Olen Anna Kilpeläinen, oululainen ratsastuksenohjaaja ja eläintenkouluttaja. Toimin Suelko:n hallituksen varajäsenenä ensimmäistä kautta. Aiemmin olen toiminut useiden eri ratsastusseurojen hallituksissa ja toimihenkilötehtävissä. Tällä hetkellä olen Oulun seudulla toimivan RatsuTeam ry:n hallituksen varajäsen. Eläintenkouluttajatutkintoni suoritin 2015 näyttötutkintona, eläiminä hevonen ja kani.

Pääosan ammattiurastani olen toiminut ratsastuksenohjaajana Oulun seudun ratsastuskouluissa. Nykyisin työskentelen hevosalalla yrittäjänä tarjoten koulutuspalveluita ratsastuksessa ja hevosten kouluttamisessa. Opetan ammattioppilaitoksissa eläintenkoulutusta hevosopiskelijoille ja pidän koulutuksia hevosen käyttäytymiseen, kouluttamiseen, hyvinvointiin ja ratsastukseen liittyvistä aiheista eri puolilla Suomea. Perheessämme on myös toinen liikunta-alan yritys, oululainen Liikuntakeskus Voitto.

Suelkon kautta olen ilokseni saanut tutustua huomattavasti laajemmin eläinten käyttäytymisen, hyvinvoinnin ja kouluttamisen kenttään kuin vain hevosten näkökulmasta. Avoin ja rakentava yhteyistyömeininki on meille kaikille iloksi ja hyödyksi!

Voit tutustua minuun ja työhöni tarkemmin www.annakilpelainen.com

Tuire Kaimio

Olen Tuire Kaimio. Olin mukana perustamassa yhdistystämme ja piipahdin välillä puheenjohtajanakin. Nykyisin olen hallituksen rivijäsen. Ammattitutkinnon suoritin vuonna 2010, sittemmin olen toiminut tutkintojen vastaanottajana eli arvioijana. Eläinten koulutusta opetan eri puolilla Suomea.

Leipätyökseni olen kouluttanut pari vuosikymmentä erilaisia eläimiä näyttelijöiksi mm. elokuviin, mainoksiin ja teatteriin. Toimin myös erilaisissa eläinten koulutuksen ja käyttäytymisen asiantuntijatehtävissä, mm. tuotantoeläimiin liittyen.

Tässä yhdistyksessä toimiminen jos mikä tuntuu mielekkäältä. Jäsenistön osaaminen on niin monipuolista ja laajaa, että sieltä löytyy asiantuntemusta vaikka mihin. Pystymme yhdessä ajamaan ammattiimme liittyviä asioita ja edistämään hyviä eläinten koulutus- ja pitokäytäntöjä. Ylipäätäänkin on hienoa, että ammattimme on nykyisin yhteiskunnan tunnustama.

20840632_10155732163345513_7559295726282099397_n

Pirjo Yökangas

Olen Pirjo Yökangas, kaikkien eläinten ystävä ja Suelkon hallituksen uusi varajäsen. Olen myös Suomen Eläintentrimmaajat ry:n puheenjohtaja. Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon eläinten trimmaamisen osaamisalalta vuonna 2014 ja eläinten kouluttamisen osaamisalalta vuonna 2016.Näyttötutkinnossani eläiminä olivat koira ja siili.

Minulla on Järvenpäässä trimmaamo Al Animal ja ohjelmapalvelu Al Animare. Olen ihanneammatissani, saanhan toimia koirien ja musiikin parissa päätoimisesti. Missioni on kouluttamisen kautta trimmaamoon! Levitän trimmauseskarin ilosanomaa ja pyrin siihen, että turkinhoito olisi koiralle ja omistajalle miellyttävää puuhaa. Pidän yksityiskoulutuksia arkitottelevaisuudessa ja käsiteltävyydessä.

Omat koirani ovat keskikokoinen perunkarvatonkoira, suuri meksikonkarvatonkoira, shar pei ja cane corso. Olen kasvattanut afrikkalaisia kääpiösiilejä.

eräjormamartsa

Marianne Kundert

Olen Marianne Kundert, tällä hetkellä Kainuun perukoilla majaileva taiteilija, eläintenkouluttaja, koirahieroja ja eläintenhoitaja. Minulta löytyy kotoa kaksi jo seniori-ikäistä koiraa. Koirien lisäksi omistan toisen puolikkaan 15-vuotiaasta lämminveritammasta. Harrastuksiin kuuluu kuvataide, valokuvaus, canicross, eräily, jäljestys ja jalkapallo.

Minulla on taustalla useampi eläinalan tutkinto, joista ensimmäisen suoritin 2011 KAO:lla (maatalousalan PT). Tällöin valinnaisaineinani olivat lypsykarjan hoito sekä sosiaalipedagoginen hevostoiminta. Toisen tutkintoni suoritin myös KAO:lla vuonna 2014, eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläinhoitolanpitäjä. Tässä valinnaisaineeni olivat pieneläimet ja sosiaalipedagoginen koiratoiminta. Tuoreimmat ammattitutkintopaperit sain keväällä 2017 Amiedulta, osaamisaloilta eläintenkouluttaja AT sekä koirahieroja AT. Kouluttajan opinnoissa koulutin koiria, hevosia ja kissoja. Näyttöeläimeni olivat koira ja kissa.

Toimin Suelko:n hallituksessa varajäsenenä nyt ensimmäistä kautta. Toimin myös yhdistyksen tapahtumakoordinaattorina. Pyrin parhaani mukaan tukemaan yhdistystoimintaa omalla panostuksellani ja lisäämään tietoisuutta eläinten käyttäytymisestä ja kouluttamisesta eläinten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Olen toiminut aiemminkin monenlaisissa eri vastuutehtävissä eri yhdistyksissä. Minulle rekikoirat ja valjakkoharrastus ovat erityisen tärkeitä, joten toimin tällä hetkellä myös Sisä-Suomen Valjakkourheilijat Ry:n hallituksessa, jossa pyrimme edistämään valjakkoharrastusta koko Suomessa.

Tämän hetkiset kotisivuni löytyvät Finanimalworks