Alan ammattitutkinto

Eläintenhoitajan ammattitutkintoon liitettiin 1.10.2009 uutena osaamisalana eläinten kouluttaminen. Kyseessä on näyttötutkintona suoritettava ammattitutkinto, jonka voi periaatteessa suorittaa kuka tahansa, mielestään tutkinnon perusteet hallitseva ja jo valmiiksi kyseisessä ammatissa toimiva henkilö.

Suurin osa näyttötutkinnon suorittajista käyvät kuitenkin tutkintoon valmistavat opinnot, joita jo moni oppilaitos tarjoaa! Opinnot keskittyvät eläinten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja koulutuksen osa-alueisiin. Tänä päivänä on myös jo useampi valinnainen tutkinnon osa vaihtoehtona osaksi omaa opintopolkua (vaihtelee oppilaitoksittain).

Vuonna 2019 tutkinnon perusteiden uudistamisen seurauksena tutkinnon nimeksi tuli Eläintenhoidon ammattitutkinto, ja valinnaisten tutkinnonosien määrä kasvoi. Lisäksi samalla julkaistiin Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, joka on hieno jatkumo ammattimaisen eläinten kouluttamisen eteenpäin viemiselle myös tulevaisuudessa.

Täältä voit tutustua ammattitutkinnon perusteisiin (Opetushallitus).
Täältä voit tutustua erikoisammattitutkinnon perusteisiin (Opetushallitus).

Tutkintoon valmistavaa koulutusta tarjoaa tietomme mukaan tällä hetkellä :

Ammattiopisto Lappia
Ammattiopisto Livia
Axxell Brusaby
Keskipohjanmaan maaseutuopisto
Luksia
Taitotalo (ent. Amiedu)
Ylä-Savon ammattiopisto

Em. oppilaitoksilla on myös eläintenkouluttajan tutkinnon järjestämissopimus.

Jos ammattitutkinnon suorittaminen kiinnostaa, ole suoraan yhteydessä oppilaitoksiin opiskelumahdollisuuksien ja tutkinnon suorittamisen selvittämiseksi!